Bedre kommunikation i parforholdet med parterapi

March 17th, 2016

I begyndelsen er følelsen af nyforelskelse fantastisk. Der er sommerfugle i maven, og man har en konstant appetit på hinanden. Kærlighed er bare det bedste og alt emmer af idyl. Men langsomt sniger tvivlen sig måske alligevel ind efter noget tid, og tanken om at man måske alligevel er for forskellige rammer forholdet. Hvis bare vi var mere ens?

De fleste kan nikke genkendende til, at vores egen måde at gøre tingene på, som regel altid er den bedste. -Det ville være dejligt nemt, hvis kæresten tænkte og gjorde ligesom jeg. Men kedeligt i længden.

Forskelligheder er ikke altid en ulempe, og faktisk kan det styrke parforholdet, hvis man spørger en parterapeut.

Har I forskellige interesser, og den ene part kun interesserer sig minimalt for et emne, som betyder meget for dig, så er det her I finder ud af, hvad I virkelig har tilfælles, og hvordan I får sat fokus på, at få det til at blomstre.

Måske er du introvert men din kæreste ekstrovert. Eller omvendt. Modsætninger af social karakter er ofte gode til at supplere hinanden, og så længe I er hinandens støtte, så er grundlaget for et sundt forhold lagt.

Forskellighederne kan være mange, og der kan være nogle værdier, som på den ene eller anden måde, kan være svær for den anden part at acceptere. Typiske problemer i parforholdet, og hyppigste årsager der forårsager, hvorfor så mange par går fra hinanden, kan være forskelligheder, som man ikke så, da man var nyforelsket.

I takt med at forelskelsen erstattes af kærlighed og hverdag, så bliver I hver især opmærksomme på hinandens forskelligheder, og nogle kan blive til irritationsmomenter.

Irritationsmomenter der ikke bliver bearbejdet eller talt om i parforholdet, kan munde ud i voldsomme konfrontationer, der i sidste ende kan ødelægge forholdet.

Alle mennesker er forskellige, og der skal være plads til begge parter i et forhold. Men vigtigheden i kommunikation er altafgørende for et holdbart og sundt forhold. Hvis I allerede på nuværende tidspunkt har problemer med at kommunikere, så bør I måske overveje parterapi.

Måske er der nogle hele andre ting, der ligger til grund for, hvorfor alle samtaler i jeres forhold, altid ender i skænderi. Parterapeuter arbejder også med jalousi, som kan være svær og frustrerende oplevelse for begge parter i et forhold. Jalousi kan føre til sammenstød i parforholdet, men kan bidrage til en større selvforståelse, og bedre kommunikation i parforholdet, med hjælp fra en parterapeut.

Du kan evt. Læse mere om jalousi og parterapi her.

Leave a Reply