Lider du af hårtab? Så er der hjælp at hente

September 16th, 2014

Hårtab rammer mange mennesker som kommer op i alderen, og jo ældre vi bliver – desto større er chancen for at håret falder af. For mange starter det i tyve års alderen med at de får forhøjet tindinger, hvorefter håret bliver tyndere i toppen – og for mændenes vedkommende, vil de i værste tilfælde begynde at få ”måne” dannelse på toppen.

Det er dog ikke kun mænd som kan lide af hårtab, os kvinder lider også af det – og for kvindernes vedkommende kan det være et langt større problem, da de færreste kvinder ønsker at kronrage sig selv.

Hvorfor taber man håret?

Der kan være flere grunde til at man taber håret, men i de fleste tilfælde er det noget man har arvet fra sin familie. Derfor siges det også for mændenes vedkommende, at hvis ens far eller farfar ikke har meget hår på hovedet – så er chancen stor for at man selv kommer til at lide af hårtab.

Der er dog også andre faktorer som kan spille ind når man snakker om hårtab. Fx kan stress have indflydelse, og især for kvindernes vedkommende. Endvidere kan hårprodukter som indeholder stoffer som er skadelige for håret, have indflydelse på hårtab. Mange kvinder som kommer i overgangsalderen lider ligeledes af hårtab.

Sådan kan du modvirke hårtab

Dårlige stylingprodukter kan være medskyldig i hårtab, og derfor bør man være ekstra varsom når man køber sin voks, gel, shampoo, balsam eller andre produkter som man bruger i håret. Naturlige plejeprodukter er at foretrække, da de styrker håret fremfor at skade det.

Der findes endvidere nogle produkter som menes at kunne hjælpe med at få håret til at gro igen – dog uden at jeg har, kunne finde nogle direkte beviser for det.

Fx skulle shampooer indeholdende koffein kunne styrke ens hår, og forhindre hårtab – men der er dog eksperter som ikke mener dette er sandt, så det må være helt op en selv at vurdere dette. Argan olier skulle eftersigende også været et godt hårplejeprodukt imod hårtab.

Professionel hjælp imod hårtab

Er det blevet så slemt,nat man går og bliver direkte deprimeret af sit hårtab, eller synes at det har gået ud over ens selvværd og tillid, så kan man overveje at modtage professionel hjælp og behandling.

I Danmark kan man fx få hjælp hos en hårklinik som Haarklinikken.dk – som ifølge deres hjemmeside har hjulpet mange danskere til at få deres hår tilbage på hovedet. De har endda nogle cases med kendte folk som man kender fra TV, som har fået håret tilbage – og man kan læse mere om dem på deres hjemmeside.

Det er klart at det er en dyrere løsning end hvis man vælger blot at investere i nogle plejeprodukter, men for mange kan det være vejen til en forhøjet livsglæde.

Leave a Reply