Prøv at beholde dit elektronik så længe som muligt

February 8th, 2016

Her hjemme hos os er vi i gang med lidt af et miljøprojekt. Vi prøver ganske enkelt, at leve så miljøvenligt som overhovedet muligt. Men nu har den ældste i børneflokken lige smadret sin iPad, som udover at den har været enormt dyr, heller ikke er så gammel, at hun var ved at overveje om hun skulle ønske sig en ny til sin konfirmation. 

Derfor er vi nået frem til, at det vil være mest rigtigt at få en professionel reparatør til at ordne den. For ikke nok med, at det sparer miljøet for lidt mere overforbrug, så er det også det økonomisk bedste valg. Vi har fundet frem til at irepair.dk er det mest økonomiske sted at få den mekaniske ting fixet, og så skal vi desuden ud og investere i  et iPad-cover og en skærm beskytter i form at et klistermærke, som man kan putte hen over skærmen, så der er større chance for at glasset holder når det bliver udsat for lettere slag og stød.

Elektronik er en af de ting i verden, som der bliver forbrugt aller mest af, sammen med rengørings kemikalier, olie og andre af de hverdagsting, som vi bruger hele tiden uden at overveje det.

Jeg har på et tidspunkt set et tiltag, hvor nogen havde fundet på at opfinde en mobil, hvor det ikke var hele mobilen der røg ud, når noget gik i stykke eller blev slidt op. Alle delene var lavet separat, og kunne let udskiftes af mobilejeren selv, i stedet for at betale en professionel til at åbne mobilen og lave den. Det er altså smart, og den slags tiltag, som vi bør satse på i fremtiden, hvis man spørger mig. Det er bæredygtig tankegang, og så vil det da også være meget billigere, når man ikke behøver at købe en helt ny mobil, hver gang det indbyggede batteri ikke længere kan holde strøm.

Leave a Reply