Rødvinspletterne bliver

February 4th, 2013

Jeg plejer at være god til at komme med husråd, og jeg har da også tit hjulpet min veninder, hvis de har haft problemer med rengøring, madlavning eller noget helt tredje. Det er egentlig ikke fordi, at jeg er den helt store husmor. Jeg har bare altid været god til at huske gode råd, men nogen gange er gode råd også dyre for mig, og nogen gange hjælper alverdens råd bare ikke.

I weekenden blev der drukket en god portion rødvin her i lejligheden, desværre var det ikke det hele der endte i halsen. Der blev nemlig også spildt en del, som resulterede i nogle meget markante rødvinspletter på gulvet. Faktisk står det så slemt til, at jeg har måtte bestille en gulvafslibning her til formiddag, hvilket er lidt sure penge at skulle betale, men det er åbenbart prisen for en super god fest.

Normalt plejer det at kunne tages med noget lunt vand, og hvis det er rigtig slemt kan man citronsaft og salt, som tit har reddet mig. Men om det er fordi der er mere garvesyre i det vi har drukket, eller fordi den har været mørkere end normalt skal jeg ikke kunne sige. Men faktum er i hvert fald, at der ikke er noget der hjælper og at pletterne bliver lige indtil de bliver slebet om nogle dage.

Men til andre kan jeg da godt lige bringe rådet med citron og salt videre – og nej det er ikke en opskrift på tequila. Men hvis du har fået en plet på, så hæld lidt citronsaft på og lad det virke, smid så lidt salt på, da det trækker citronsaftet op, og ofte fjerner det også rødvinspletten, som som sagt, så er det ikke en løsning med 100% effekt.

Leave a Reply