Sjove begreber

July 18th, 2012

Jeg faldt over det meget finurlige begreb Internet security eller Internet sikkerhed, som det betyder på godt gammelt dansk. Så godt og gammelt bliver det vel ikke, idet Internettet kun er ca. 30 – 40 år gammelt i sig selv, men lad nu det ligge. Jeg satte mig hen i min tænke sofa og begyndte at tygge lidt på hvad, det i virkeligheden betyder, at have Internet sikkerhed. Hvordan kan jeg overhovedet vide, at jeg er sikker og hvad er det præcis, der gør mig sikker. Disse var et par enkelte spørgsmål, der kom mig på sinde.

Forestil jer et hus med døre og vinduer og endda en skorsten. Det er vidst alt, der kræver en slags sikring, når vi taler om at sikre eks. vores hjem eller sommerhus. Men når der er tale om Internettet og ens computer samt alle de ting, man har liggende på nettet – ja, hvad er det så præcis, der er tale om her? Dette kunne jeg godt tænke mig at vide. I forhold til hele den historik, der ligger til brugen af Internettet og hvordan, det mere eller mindre har overtaget alt andet, der plejede at findes på papir – er der jo en hel del, der pludselig skal sikres. Og hvem skal man vælge til det? Hvem er de bedste til det? Hvilket brand af software skal man vælge? Jeg ved det i virkligheden ikke.

internet security

Billede fra internetsecurity101.com

Er vi overhovedet sikre, når vi færdes på nettet? Bliver alle vores små klik og tryk på tastaturet gemt som en detaljeret dagbog? Ville man kunne se musen køre rundt på skærmen, sådan som man selv havde gjort det før? Hvor meget bliver lagret og optaget og hvor meget har ingen værdi? For nær vi taler sikkerhed, er det vigtigt for mig at vide, præcis hvilke ting, der er relevante ift. min såkaldte Internet security og hvilke ting, der kan volde mig problemer. Alt det ved jeg nemlig om mit hus.

 

 

Leave a Reply