Stuen, et rum med mange funktioner

December 12th, 2013

 

Når boligen skal indrettes, er stuen som regel det rum, der giver anledning til flest hovedbrud. Stuen er som regel det rum, hvori vi bruger det meste af vores tid. Men i modsætning til et arbejdsværelse eller soveværelset, så skal stuen for de fleste også tjene mere end et formål. Det er nemlig også i stuen, at vi ofte spiser mange af vores måltider, det er der vi vil slappe af foran tv’et, og det er der, vi sidder, når vi har inviteret gæster.

Det er altså med god grund, at vi ofte bruger meget tid på at overveje stuens indretning, og hvordan den kan tage sig bedst mulig ud, samtidig med, at den kan tjene alle de formål, som den nu engang skal. Står du netop i den situation, at du skal indrette en stue, eller kunne du bare godt tænke dig at pifte den lidt op, så bringer vi dig her nogle tips, der kan gøre processen lidt nemmere.

Opdel din stue

Har du en stor stue, hvor det kan være lidt svært at få den indrettet i nogle hyggelige områder, så bør du overveje at bruge tapet til at afgrænse og “opdele” din stue. Du kan eksempelvis sætte tapet med et slags mønster op i det ene hjørne af stuen, hvor du har din sofa og lænestole. I det andet hjørne kan du sætte et nyt slags tapet op, hvis det skal være der, spisebordet skal stå. På den måde får man en følelse af, at stuen er opdelt i flere afdelinger.

Ellers er det en rigtig god ide at investere i nogle møbler som du kan nyde i mange år. Du finder fx. nogle gode designklassikere hos Holmrisonline.dk

Gør dine møbler personlige

Mange moderne stuer er tit i lyse farver, og de fleste skandinaviske møbler er også lavet i lyst og let træ. Er man ung, og lige flyttet hjemmefra, har man typisk også en større samling møbler fra Ikea – også i lyse farver og med glatte skinnende overflader. Alt dette kan føre til et meget sterilt look, der kan virke upersonligt og få stuen til at mangle den hyggelige atmosfære, som man gerne vil have om aftenen. Her kan de anbefales at købe nogle billigere møbler – eksempelvis stole, sofaborde eller kommoder – og håndmale dem i forskellige farver og mønstre. Ved at placere disse møbler rundt om i stuen, kan man pifte rummet lidt op og give det et personligt præg, der viser, at der er liv her i stuen. Du kan også læse mere her om hvordan du kan spare et helt rum væk i din stue, og bygge en personlig seng som kan klappes væk.

Justerbart lys

Det sidste tip er at installere justerbart lys. Med justerbart lys menes der lys, som kan justere i styrke og evt også tone. På den måde kan man gå fra kraftig hvidt arbejdslys, der giver energi og kvikker op, til en dunkel gul belysning, når man skal hygge om aftenen.

Husker du på disse 3 tips, når du skal indrette din stue, vil du være godt på vej til at få opbygget et rum, der vil være i stand til at facillitere alle de funktioner, en god stue bør have.

Leave a Reply